Yhteistyössä:

 • Mieliliike
 • Onnistus Anita Mäntynen-Hakem
 • Pirjo Salo
 • jcaurajoki scy nlp ianlp

  Asiakkaat ym. kertovat Terhistä kouluttajana:

  "Joukko toimialamme esimiehiä,asiantuntijoita sekä ohjaajia osallistuivat 17.3.15 Terhi Mäkiniemen vetämään Ideapakka-koulutukseen osallistavista menetelmistä. Mäkiniemen lämmin ja ihmisläheinen koulutusote innosti, kannusti ja osallisti erinomaisesti mukaan. Ideapakka-korit ovat olleet siitä lähtien monilla ohjaajillamme käytönssä. Suosittelen lämpimästi Terhi Mäkiniemeä kouluttamaan osallistavia menetelmiä."

  Toni Ekroos, hankekoordinaattori, Turun kaupunki, Vapaa-aikatoimiala


  "Terhi Mäkiniemi sävähdytti mukaansa tempaavalla esityksellään Ammattikeittiöosaajat ry:n seminaarissa 12.11.2014 Johda mieltäsi - Johda voimavarojasi-luennolla. Terhin energinen esitystapa ja lämmin huumori sytytti yli satapäisen yleisömme. Saimme erinomaisen luennon mielen mekanismeista konkreettisin käytännön esimerkein. Suosittelen lämpimästi Terhiä valmentamaan erilaisia työyhteisöjä ja virittämään isompaakin kuulijakuntaa matkalle kohti parempaa mielenhallintaa."

  Marjut Huhtala, toiminnanjohtaja, Ammattikeittiöosaajat ry


  "Terhi Mäkiniemi koulutti työyhteisömme jäsenille Stressitön mieli-illan. Saimme keskittyä tietoisesti hengittämiseen tuntien mm. sen voimavaraistavan vaikutuksen kehossa. Meditaatio- ja rentoutusharjoitukset pysäyttivät tehokkaasti työpäivän tapahtumat mielestämme. Tietoliikennealan asiantuntijoina tutustuimme aivoihin kuin tietojärjestelmiin: miten niihinkin tulee asentaa uusia käyttöjärjestelmiä, ja toisinaan bugeja tulee korjata koodista asti, saadaksemme aikaiseksi uusia kytköksiä. Kun Terhi tulee paikalle, tulee asennetta, hyväksyntää ja rehellistä välittämistä. Suosittelen Terhiä lämpimästi!"

  Harri Salo, aluejohtaja, Elisa Länsi-Suomi


  "Terhi on erinomainen toimittaja ja kouluttaja. Hän on suunnitelmallinen, yhteistyökykyinen, joustava ja tehokas. Suosittelen lämpimästi yhteistyötä Terhin kanssa!"

  Timo Lampikoski, tietokirjailija, coach


  "Terhin myyntikoulutus ammattijärjestäjillemme oli tiivis ja herättävä tietopaketti, jonka kokee mielikseen: saat raikkaalla tavalla ihan uusia näkökulmia itseesi ja siten tilaa uusille toimintamalleille. Terhin esitystapa ja huumori vievät mennessään: suosittelen!"

  Anne te Velde-Luoma, professional organizer/ammattijärjestäjä, kouluttaja, tietokirjailija


  "Osallistuin Terhin Erilaisuuden sietämätön keveys työyhteisössä -luennolle. Terhin myönteinen esitystapa tempaa hetkessä pohtimaan syvällisesti ihmisten välistä erilaisuutta: ajattelun, tunteiden ja toimintatyylien kautta, sekä niiden merkitystä koko työyhteisön toiminnalle. Näistä asioista tulisi keskustella laajemmin myös yritysten johtoryhmissä. Luento oli erinomainen ja huolellisesti mietitty kokonaisuus, josta energinen ja reipas esitystapa tarttuvat kuulijaankin pitkäksi aikaa."

  Tapio Marttila, Kaupallinen johtaja, Pamark Oy


  "Johda itseäsi, johda voimavarojasi-ilta täytti odotukseni. Sain puntaroitua itseäni ja suhdettani työhön. Muistin taas mitä haluan oikeasti tehdä".

  Viestintäalan yrittäjä, 55v


  "Terhi Mäkiniemi luennoi Kirkon opinto- ja koulutuspäivillämme 2011 aiheesta Hyvillä vuorovaikutustaidoilla elämänhallintaa. Koulutus oli kohdennettu toimialamme tarpeisiin ja työntekijöiden vuorovaikutukseen- sekä työssä jaksamiseen liittyvien haasteiden ennaltaehkäisyyn. Koulutus oli täydellisesti tarpeisiimme sopiva paketti, johon 150 Evankelis-Luterilaisen kirkon jäsentämme osallistuivat mielellään. Koimme saavamme konkreettisia työkaluja harjoitusten kautta vuorovaikutustyöskentelyymme." Suosittelen lämpimästi Terhi Mäkiniemeä isojenkin yleisöjen kouluttajaksi.

  Kaarina Yli-Somero,puheenjohtaja,Kirkonpalvelijat Ry


  "Terhi Mäkiniemi on ammattimainen, kannustava ja rohkaiseva valmentaja. Työyhteisömme työhyvinvoinninkehityspäivät sujuivat ansiokkaasti, sillä valmentajana Terhi aistii herkästi osallistujia, kuuntelee heidän ajatuksia ja mielipiteitä, sekä tempaa heidät nopeasti mukaansa."

  Jarmo Koli, toimitusjohtaja Oriflex Oy, Tampereen OMT-keskus


  "Osallistuin vuonna 2010 kolmen päivän ajan Terhi Mäkiniemen koulutuksiin. Pidin hänen iloisuudestaan, myönteisyydestään ja selkeäsanaisuudestaan kouluttajana. Terhillä on taito ottaa huomioon arvostavasti vastahakoisetkin tai asiaa kritisoivat osallistujat, ja se on suorastaan kadehtittavaa. Suosittelen lämpimästi Terhin koulutuksia."

  Katleena Kortesuo, kouluttaja, tietokirjailija


  "Toimitusalan ammattilainen Terhi Mäkiniemi koulutti tiedotteen laatimisesta, sen rakenteesta ja tiedotussuunnittelusta asiantuntijaryhmäämme. Koulutus oli konkreettinen, mieleenpainuva ja hyviä tiedotusideoita sekä -kärkiä tarjoileva".

  Timo Mäkitalo,toimitusjohtaja, Primetieto


  "Myyntikouluttajana Terhi on myönteinen ja mukaansatempaava. Mäkiniemi osaa katsoa asioita asiakkaan sekä asiakkaan että yrittäjän silmin ja kykenee haastamaan yrittäjät kehittämään toimintaansa.

  Idearikkaan Mäkiniemen ammattitaito ja sparrausapu ovat ensisijaisia myynninedistämisessä ja sen suunnittelussa."

  Mika Seitsonen, kenttäpäällikkö, Sportia-ketju


  "Terhi avasi hyvin havainnollistaen ja myönteisesti, ihmisten välistä näkymätöntä erilaisuutta kuulijoillemme. Aiheesta toivottiin jatkokoulusta ja moni jäi koulutuksen jälkeen pohtimaan omaa toimintatyyliään niin arjessa kuin työssä."

  Tarja Valkosalo, toiminnanjohtaja, Suomen Siivoustekninen Liitto


  "Terhi Mäkiniemi luennoi yhdistyksemme jäsenille aiheesta Voimavaroja elämään ja itsetuntemukseen. Luento tarjoili konkreettisia ja tuoreita näkökulmia itsetuntemuksen vahvistamiseen, merkitykseen sekä tärkeyteen. Kuulijakuntamme koki luennon merkityksellisenä, ja saimme Terhistä paljon hyödyllistä palautetta. Suosittelen Terhi Mäkiniemeä luennoimaan minkä ikäiselle kuulijakunnalle tahansa."

  Seija Salmilahti, Turun seudun keliakiayhdistys ry


  "Tilasin Terhiltä koulutuksen nimellä Erilaisuuden sietämätön keveys hallitustyön rikkautena. Halusin kehittää Turun seudun tradenomit ry:n ja Opiskelijayhdistys Trade ry:n hallitustyöskentelyä dialogisempaan ja erilaista ajattelua sekä toimintaa hyväksyvämpään suuntaan. Terhi tempasi nopeasti välittömällä olemuksellaan osallistujat mukaan, haastoi kysymään kysymyksiä, joita tavallisesti kehitystyössä ei tule pohtineeksi, ja toi monimenetelmällisen ammattitaitonsa avulla tuoretta sekä uudenlaista ajatusmaailmaa hallituksiemme toimintaan. Suosittelen lämpimästi Terhi Mäkiniemeä kouluttajana!"

  Marko Pesu, Puheenjohtaja, Turun seudun tradenomit ry


  "Kiitos Terhi vapaaehtoistyön koordinaattoreille pitämästäsi rentoutuksesta hyvinvointiseminaarissa. Rentoutustuokio oli todella onnistunut. Rauhallisuutesi sekä lämmin äänenkäyttösi sopivat oivallisesti rentoutukseen. Rentoutus sai unohtamaan arjen kiireen sekä keskittymään vain omaan itseensä edes hetkeksi pitkän työviikon jälkeen. Levollinen tunnelma oli havaittavissa muissakin osallistujissa tuokion jälkeen. Tuokiosta sai kipinän myös omatoimiseen rentoutusharjoitukseen, mikä varmasti tulisikin jokaiselle tarpeen nykyajan hektisyyden keskellä."

  Jonna Suhonen, Vapaaehtoistyön koordinaattori, Mielenliikutus–projekti


  Osallistuin vuoden mittaiseen Terhi Mäkiniemen luotsaamaan Markkinointiviestinnän ammattitutkintoon. Terhi on tarkkavaistoinen ja intuitiivinen opettajapersoona, monipuolisesti opetusmenetelmiä hyödyntävä, opiskelijalähtöinen. Terhin avulla voi oppia jälleen visioimaan ja uudelleenlöytämään sekä työasioitaan että henkilökohtaisia resurssejaan. Harjoitusten avulla asioita myös oppii tarkastelemaan ja pohtimaan erilaisista näkökulmista. Oli kyseessä sitten tiedottaminen-, myynti-, markkinointi- tai kampanjasuunnitelman laatiminen. Opettajana Terhi on todella innostava ja asiaansa paneutuva. Suosittelen!

  Ismo Jokiaho, Kuvataitelija


  Palautteita Stressitön mieli-kursseilta (2013-2014).

  "Tämä oli kolmas kurssisi jolle osallistuin - taattua Terhi-laatua. Jaksat aina kannustaa ja tukea!"

  "Miten sitä onkaan unohtanut vuosien saatossa rentoutumisen taidon, kiitos kun muistutit."

  "Nyt tiedän mitä teen ensi kerralla, kun stressipeikko uhkaa, kiitos."

  "Oivalsin kehon ja mielen kuuntelun tärkeyden."

  "Kiitos, sain kiitollisuuspäiväkirjasta työkalun, jolla suunnata huomioitani kiitollisuusasioiden pariin."

  "Omien ajatusten ja tunteiden tunnistamisen tärkeys stressitilanteessa yllätti: voinko todella tehdä niille jotain? Ensi kerralla ainakin voin hengittää hyväksyvästi niitä kohti, enkä paina taka-alalle."

  "Hengittäminen, miten tärkeää se onkaa ja oikealla tavalla."

  "Olet kouluttajana läsnä aidosti ja ihmisenä."

  "Kiitos, jos kehität jatko tälel kurssille. Tulen varmasti!. "

  "Sain paljon vinkkejä stressinhallintaan, erilaiset rentoutumiskeinot, hengitys, ajatukset, mielikuvaharjoitukset ja voimavarainventaari, mitä kaikkea. Sinulla on paljon työkaluja jaettavana osallistujille."

  "Sinun äänesi on kuin tehty rentoutusääneksi"


  Palautteita Itsetuntemuksesta ihmistuntemukseen-kursseilta (2013-2014).

  "Oletpa Terhi monipuolinen ja laaja-alainen nainen kouluttajana!"

  "Toit valoa pimeyden keskelle olemuksellasi!"

  "Tuntui kuin olisin terapeuttia kuunnellut sinua kuunnellessani."

  "Sain rohkeutta luottaa itseeni enemmän ja uskallusta kohdata ikäviäkin ajatuksia ja tunteita rohkeammin."

  "Oivalsin ajatusteni ja tunteideni merkityksen elämäni laadulle."

  "Sain hyviä työkaluja tunteiden kohtaamiseen ja käsittelyyn."

  "Hätkähdin uskomusteni määrää aluksi, mutta oivalsin onneksi mitä niille voi tehdä."

  "Ymmärrän nyt olevani arvokas juuri tälläisenä kuin olen."

  "Olen itse oman elämäni paras asiantuntija."

  "Kurssi toi tasapainoa elämääni: vahvisti uskoa itseen ja antoi rauhaa sielulle; minä riitän. "

  "Kiitos kun tuit henkisessa kasvussani. "

  "Ostin kurssin myös äidilleni ja miehelleni. Haluan heidänkin oivaltavan itsestään enemmän. "

  "Kiitos kannustuksesta, tuesta ja rohkeudesta, jota sain kokea kurssin aikana!


  Palautteita Kirjoita rohkeasti: Luovasti ja hauskasti-kursseilta (2013-2014).

  "Terhi on taitava, tomera, terhakas, tarinoitsija, tunteiden tulkitsija ja toivorikas kouluttaja."

  "Inspiroiva ja innostava kirjoituskouluttaja!"

  "Olet positiivisin tapaamani kouluttaja!"

  "Erinomaisen virikkeellinen kurssiaineisto: lehtileikkeet, kuvat, kortit, sanat, videoklipit, pienet esineet ym. synnytti aina uutta tekstiä."

  "Kiitos, vasta nyt opin pohtimaan henkilöhahmojeni toimivuutta käsikirjoituksessani."

  "Terhi, olet taitava, kannustava ja innostava opettaja, kiitos!"

  "Sain paljon työkaluja kirjoittamiseen ja itseni kasvattamiseen kirjoittajana."

  "Kuka olisinkaan, jos joku olisi puhaltanut tälläisen määrään myotätuulta kirjoittamiseeni jo vuosikymmen sitten."

  "Loit kirjoittamista parhaimmin tukevan ilmapiirin, se on Terhi taito! Kiitos!"

  "Annat tilaa, et nolaa - kuuntelet ja ohjaat kohti omaa parasta."

  "Mikä on se ero, joka saa aikaan eroja."

  - Gregory Bateson


  Lue: Asiakkaat kertovat coachingista

  Terhi Mäkiniemi / terhi(ät)terhimakiniemi.fi / +358-40-584 7710