Muutosvalmennus & coaching

Toivotko uusia ja tuoreita ajatuksia, oivalluksia, tai näkökulmia?

 • Panosta itseesi, aloita valmennusprosessi: kehityt ja kasvat ihmisenä, ja oivallat ei-tietoisen mielesi voimavarat.
 • Muutosvalmennus & coaching on aina luottamuksellista, sovimme yhdessä, miten toimimme: kuinka usein tapaamme, mistä lähdemme liikkeelle ym.
 • Lue kirjoittamani artikkeli coachingista Työterveyslääkäri 4/13-lehdestä Selkeytä työtä coachingilla
 • Muutosvalmennus & coaching tuottaa tehokkaimmin oivalluksia, kun

  • arki tai aikataulut ahdistavat
  • hermostut helposti ja haluaisit hillitä itsesi paremmin.
  • kaipaat enemmän itseluottamusta tai vahvempaa itsetuntoa.
  • opinnot, tai gradu polkevat paikallaan, tai tenttiputki tuntuu vievän mielen tukkoon.
  • tulee sanottua liian usein kyllä, kun pitäisi sanoa ei.
  • sama ajatus pyörii mielessä toistuvasti.
  • uusi työtehtävä askarruttaa.
  • pohdit vaihtoehtoisia tapoja tehdä työtä.
  • etsit ratkaisuja toistuviin, tai junnaaviin tunteisiin.
  • olet palaamassa työmarkkinoille/työhön äitiys- tai perhevapaalta.
  • pohdit toiselle paikkakunnalle tai kotiseudulle palaamista.
  • olet menossa naimisiin ja uusi elämäntilanne askarruttaa.
  • olet ottamassa uusia työtehtäviä haltuun.
  • etsit toivoa toivottomassa tilanteessa.
  • etsit uutta potkua urallesi.
  • haluat pohtia työtä, elämää tai elämäntilannetta laajemmin.
  • huomaat jännittäväsi tiettyjä tilanteita toistuvasti.
  • jäit juuri eläkkeelle ja pohdit uutta elämanvaihetta.
terhi istuu_small

Muutosvalmentajana ja coachina autan sinua kasvamaan ihmisenä ja löytämään voimavarasi sekä sinulle ekologisesti sopivimman suoritustason.

Valmennus & coaching alkaa tutustumisella ja valmennettavan kehityskohteiden etsimisellä. Kun kerrot, mitä haluat, tai tavoittelet, luomme suunnan valmennus- tai coaching-prosessille.

Uusi hinnasto(voimassa 6.3.16 alkaen):

Maksuton alkukeskustelu / tilanteen kartoitus puhelimitse, tai Skypen kautta. Kesto n. 15 min, varaa aika.

Muutosvalmennus & coaching per kerta 105e (sis. alv. 24%) kesto 1 h

3 kertaa 249e (sis alv. 24%)

5 kertaa 300e (sis alv. 24%)

Eläkeläiset, työttömät, opiskelijat 89e/kerta (sis.alv. 24%)

3 kertaa 219e (sis alv. 24%)

5 kertaa 299e (sis alv. 24%)

Peruutukset

maksutta edellisenä päivänä klo 18.00 mennessä

sähköpostilla: terhi@terhimakiniemi.fi,tai tekstiviestillä numeroon 040 5847710

Klo 18.00 jälkeen perutuista, tai peruuttamatta jätetyistä ajoista veloitetaan täysi maksu.

Maksutapa: käteinen, lasku.


Muutosvalmennuksen & coachingin toteutus

Muutosvalmennus & coaching prosessit:

  Yksilö- tai ryhmävalmennukset Kerää kollegat ja tulkaa yhdessä. Ryhmävalmennus on kustannustehokkaampaa ja lisäarvoa tuo kollegoiden tuki.

 • Muutosvalmennuksen & coachingin kesto:

  Valmennuskohtaisesti sovittavissa -90-120 min. yksilövalmennuksessa, ryhmävalmennus sovitaan erikseen. Tavallisimmin 2-4 tapaamiskertaa

 • Pidempi muutosvalmennus & coaching:

  8-12 tapaamista mahdollistavat henkilökohtaisten kehittymistavoitteiden asettamisen ja toteuttamisen valmennuksentyökalujen tukemana.

Valmentajana ja coachina

 • Annan oivallustesi kuljettaa valmennusprosessia eteenpäin ja mahdollistaa matkaa kohti tavoitteitasi.

 • Tuen potentiaaliasi ja reflektoin kuulemaani mahdollisuuksien näkökulmasta, en suoritustesi pohjalta.

 • Ajattelen sinun olevan paljon enemmän kuin kohtaamasi ongelmat ja haasteet.

 • Uskon suoritustason parantamiseen ja siihen, että jokaisella meistä löytyvät myös voimavarat sen tekemiseen.

 • Edistän mahdollisuuksiesi oivaltamista kysymyksillä.

 • Luotan viiveseen, ja siihen, että muutokset tapahtuvat aikanaan, ei ole vain yhtä ainoaa totuutta.

 • En tarjoile valmiita pakettiratkaisuja.

 • Autan tavoittelemaan tavoitettasi.

 • Laajennnan näkemyksiäsi ja kannustan tavoittelemaan jopa mahdottomalta tuntuvia asioita.

 • Valmentajana olen ulkopuolinen ajattelu- ja keskustelukumppani.

 • Valmennussuhde on henkilökohtaisen kehittymisen foorumi, jonka ”pelikenttänä” on valmennusasia.

  Alla olevat referenssit ovat palautteita asiakkailta, jotka ovat halunneet kertoa kokemuksistaan valmennuksessa/coachingissa.

  Osa palautteista koskee pidempää valmennusprosessia, osa yhtä kertaa.

  ”Olen ollut Terhin coachauksessa kahdeksan kuukauden ajan. Terhi on tarkka kuuntelija ja hänellä on monipuolisia menetelmiä työkalupakissaan. Terhi osaa hyödyntää niitä luovasti ja asiakaslähtöisesti, huomioiden asiakkaan senhetkiset voimavarat. Ja mikä hienointa, etäisyys ei ole ongelma – Terhin coaching toimii menestyksellisesti myös Skypen kautta!”

  Karita Palomäki, Psykofyysinen fysioterapeutti, META-Health Master Practitioner, NLP Työnohjaaja


  "Työnohjaajana tarvitsen säännöllistä työnohjausta. Terhin ammattitaito muutosvalmentajana, henkilökohtaiset valmiudet sekä laaja-alaiset viitekehykset toimivat erinomaisesti. Terhi jaksaa kysyä, kysyä ja kysyä, ja siitä pidän.

  Nainen, 54 v Työnohjaaja


  ”Annoit hyvin tilaa omalle prosessilleni kuunnella ja tutkia haluamiani asioita.Tuntuu hyvältä olla omissa mitoissani. Kiitos Terhi."

  Nainen, kehoterapeutti


  "Muutosvalmennus tuntui mahdollisuudelta katsoa itseään rauhassa, miettiä juuri niitä kohtia elämässään, jotka tuntuivat hiertävän. Terhin kysymykset olivat kiinnostavia ja johdattivat mieltä askarruttavien asioiden äärelle monelta suunnalta. Kysymykset olivat yllättäviä, ohjasivat ajatukset helposti uusille poluille, sellaisille, joille itse tuskin olisi löytänyt. Jutellessa mielikuvat tulivat yllättävän helposti. Alussa kerroin ajatuksia tavalla, jolla olen tottunut niitä kertomaan. Terhi ohjasi ajatukset kuitenkin nopeasti uusille, tuoreille urille. Muutamassa tunnissa avautui uusi näköaloja ja ovia. Matka omaan muutokseen tuntui mahdolliselta ja koettu hyvältä."

  Nainen, kirjailija


  "Valmennusprosessin aikana teit kysymyksiä, jotka pistivät todella ajattelemaan. Vastatessani kysymyksiin oivalsin, etten todellakaan tiedä vastausta, vaan vastaus tulee jostain ei-tietoiselta tasolta. Annoit sopivasti aikaa, teit tarvittaessa apukysymyksiä ja tarkensit asioita kysymällä vielä lisää. Narratiivinen työote oli uusi, kiinnostava valmennustapa ja avasi asioita täysin eri tavalla kuin mihin olen aiemmin tottunut. Toisen tekemät kysymykset ovat eri kysymyksiä kuin mitä itse tekisin itselleni, ja niinpä uudet näkökulmat tulevat kuin itsestään. Samoin käyttämäsi sosiaalipanoraamamallin mielikuvaharjoitukset mm. minäkuvan suhteen ovat olleet tosi tehokkaita. Koko valmennusprosessin koin erittäin hyödyllisenä. Sehän on myös oman hyvinvoinnin johtamista ja toteuttamista, voiko tärkeämpää asiaa olla? Kiitos Terhi!"

  Asiantuntija, julkishallinto


  ”Coaching on auttanut auttanut ymmärtämään omaa tapaani toimia työssäni, helpottanut muutosten jäsentämistä sekä antanut mahdollisuuden ammatilliselle keskustelulle. Keskustelu coachin kanssa on syventänyt työtäni ja oman roolini ymmärtämistä.”

  Naisyrittäjä, 54 v, Kauneusala


  "Tapsin Terhin Osaava nainen-messuilla Turussa ja ostin muutosvalmennuksen heti. Eläkkeelle jäätäni kaksi vuotta sitten tunsin kaipaavani jotakin. Jäsensin ajatuksia ja tutkin tunteita elämänkaareni koko ajalta. Valmennuksen jälkeen olen uskaltautunut aloittamaan omaelämänkerrallisen kirjoituksen. Se on minulle iso juttu! Kiitos Terhi!"

  Nainen, eläkeläinen


  "Aloitin coachingin Terhin kanssa hieman sen jälkeen, kun olin siirtynyt uuteen, vastuullisempaan työtehtävään myymäläpäällikön tehtävistäni. Coaching toimi tukena pohtiessani esimiestaitojani, johtajuuttani ja suhdettani annettuun tehtävään sekä alaisiini. Coachingin avulla pystyin paremmin määrittelemään, mikä kussakin tehtävässä on olennaista eli mihin minun tulisi keskittyä. Coaching helpotti työtäni ja elämääni sekä ajankäyttöä.

  Terhi on coachina myötäelävä, kannustava ja kuunteleva."

  Esimies, 45 v, liikeala


  "Ollessani äitiyslomalla toisen lapseni kanssa koin tarvetta ajatusteni jäsentämiselle äitiydestä sekä työnteon miettimiselle. Välillä tuntui, että seinät kaatuivat, toisaalta halusin vain olla lasten kanssa eikä työnteko jaksanut kiinnostaa. Kokeilin coachingia Terhin kanssa ja huomasin jo parin kerran jälkeen, etteivät huonommuuden tunteet tai muut ikävät tunteet ja niissä vellominen vie minua eteenpäin. Päinvastoin. Coachingin aikana sain olla oma itseni, aikaa ajatuksilleni ja pääsin hetkeksi irti lapsiperhearjesta. Opin myös unelmoimaan sekä tekemään niistä tavoitteita, ja ja katsomaan asioita asioita eri näkökulmista harjoitusten kautta."

  Äiti 35 v, 1- ja 3-vuotiaat lapset


  "Kasvatan ja ohjaan moniongelmaisia nuoria ottamaan vastuuta elämästä ja opetan heille, millaisia taitoja arjessa selviäminen vaatii. Coaching-harjoitukset ovat helpottaneet jäsentämään ajatuksia työstä ja sen sisällöstä sekä pohtimaan suhdettani työhön. Huomaan jaksavani paremmin, kun voin suhteuttaa asioita rauhassa, ilman kiirettä. Itsetuntemuksen kehittäminen on alallani edellytys, sillä tällä alalla itsetunto on jatkuvasti koetuksella:Teini-ikäiset osaavat joskus sanoa asioita todella tylysti."

  Sosiaalikasvattaja sosiaali-ja terveysala, 37 v.

  "Hakeuduin valmennukseen saadakseni ammatillisia työkaluja selviytyäkseni työstä. Sain enemmän. Opin olemaan hermostumatta, etäänyttämään itseni ikävistä tilanteista ja tunteista sekä sain keinoja käsitellä asioita ilmiöinä. Aiemmin hermostuin herkästi, elleivät asiat menneet niin, kuin olin suunnitellut tai jos yhteistyö ei sujunut odotusteni mukaan. Valvoin öitä, murehdin ja pähkäilin ihmisten sanomattomia odotuksia. Jo muutaman valmennuskerran jälkeen huomasin, miten paljon käytin voimavarojani toisten ihmisten odotusten ylittämiseen. Oivalluksesta lähti suunta kohti voimavarakeskeisempää työnteonmallia, jossa uskallan tehdä sen, minkä lupaan ja opin suuntaamaan huomioni olennaisiin asioihin epäolennaisten sijaan. Mikä parasta myös perhe-elämän ja työn yhteensovittaminen helpottui.

  Tuotepäällikkö, 42 v.

  "Tietyissä esiintymistilanteissa jännitän niin että rintaan pistää ja henki meinaa salpautua. Tutkimme Terhin kanssa esiintymistilanteita ja havaitsin asioita ja tarinoita niiden takaa. En ole koskaan aiemmin ollut tällaisessä valmennuksessa, voin suositella Terhiä valmentajana lämpimasti. Mitään ei ollut pakko tai ahdistava kertoa, vaan sain olla oma itseni ja ellen osannut johonkin kysymykseen vastata - sain miettiä asiaa rauhassa.

  Koulutussuunittelija, 27 v.

  "Akkojen puuhaa, ajattelin tälläisista valmennuksista aiemmin. Vaimo kävi Terhin luona ja kertoi valmennuksesta. Päätin kokeilla, enkä kadu. Työssäni tietoliikenneasentajana toimin ihan eri toimialalla, kuin missö valmennusta tavallisesti kai käytetään. Toistuvat yt-neuvottelukierrokset ja epävarmuus työn jatkumisesta saivat minut valmennukseen. Valmennuksen aikana Terhi teki kysymyksiä, joihin jouduin todella miettimään vastauksia. Logiikkaani ajatella haastettiin ja se oli todella oivalluttavaa. Toiminnalliset harjoitukset auttoivat pohtimaan omaa rooliani vuorovaikutustilanteissa. Suosittelen valmennusta myös miehille!

  Tietotekniikan asiantuntija, 47 v.


  Vuosi takaperin loppunut työsuhde ahdisti. Tutkimme Terhin kanssa työnhakua estäviä ajattelumallejani ja havahduin. Olin leimannut mielessäni koko työelämän itselleni sopimattomaksi. Aloitimme työskentelyn vaihtoehtojen kanssa, teimme mm.mielikuva- ja toiminnallisia harjoituksia. Sain vastata kysymyksiin, joita en osannut ajatella olevan olemassakaan. Kiitos, nyt uskallan taas hakea töitä ja uskon itseeni!

  Viestintäalan asiantuntija, 54 v.


  Itsenäisenä yrittäjänä toimiessa ei useinkaan pysähdy miettimään oman toiminnan tai itsensä kehittämistä. Muutosvalmennuksessa oma pääni joutui käymään läpi asioita useiden eri tilojen ja näkökulmien kautta. Oli pakko miettiä, mitä Terhille vastaan. Sellaisiinkin kysymyksiin, mihin en ole tottunut vastaamaan. Kiireisenä ja nopeasti tuloksia tahtovana miehenä huomasin, miten Terhi sopeutti ohjaustyylinsä hyvin tahtiini. Ei tuhrattu aikaa jonninjoutavien asioiden kanssa. Suosittelen!

  Kari Valikainen, Lastensuojelupalvelut Kari Valikainen

Terhi Mäkiniemi / terhi(ät)terhimakiniemi.fi / +358-40-584 7710