Valmennus

Muutosvalmentajana autan sinua ja tiimiäsi kasvamaan ihmisinä ja vahvistamaan voimavaroja, tyrskyjenkin keskellä, sekä löytämään sinulle, teille parhaimmin sopivan suoritustason työssä ja elämässä.

 

Muutosvalmennus on prosessi. Se voi olla yhden tai useamman kerran mittainen, kestää vaikka vuoden tai kaksikin.  Aloitan valmennuksen aina tutustumalla ja toiveiden/ kehitys tai muutoskohteiden kartoituksella. Kun kerrot, mitä haluat, tai mitä tavoittelet, voimme yhdessä luoda suunnan valmennukselle.

 

Muutosvalmentajana käytän muun muassa seuraavia työkaluja:

 • kysymistä kysymyksin
 • kuuntelemista
 • tavoitteiden asettamista
 • haastamista
 • kannustamista
 • tavoitteiden seuraamista
 • palautteen antamista
 • onnistumisten juhlistamista

  Muutosvalmentajana en neuvo,  kerro valmiita vastauksia tai tiedä, mikä sinulle on parasta. Edellä mainittujen työkalujen avulla aktivoit mieltä ja sen alitajuisia mekanismejä toimimaan itsesi parhaaksi, niin työssä kuin arjessa.  


  Uskon vahvasti, että
  valmennettu mieli = vahvempi mieli! Tervetuloa valmennukseen. Ota yhteyttä. 

  Terhi Mäkiniemi
  Terhi Mäkiniemi


 
 

Tutustu, mitä valmennettavat sanovat muutosvalmennuksesta.

    “Tapasin Terhin Osaava nainen-messuilla Turussa ja ostin muutosvalmennuksen heti.

Eläkkeelle jäätyäni kaksi vuotta sitten tunsin kaipaavani jotakin. Jäsensin ajatuksia ja tutkin tunteita elämänkaareni koko ajalta. Vuoden muutosvalmennuksen jälkeen olen uskaltautunut aloittamaan omaelämänkerrallisen kirjoituksen. Se on minulle iso juttu! Kiitos Terhi!”

 

Nainen, eläkeläinen

    “Hakeuduin valmennukseen saadakseni ammatillisia työkaluja selviytyäkseni työstä. Sain enemmän. Opin olemaan hermostumatta, etäänyttämään itseni ikävistä tilanteista ja tunteista sekä sain keinoja käsitellä asioita ilmiöinä. Aiemmin hermostuin herkästi, elleivät asiat menneet niin, kuin olin suunnitellut tai jos yhteistyö ei sujunut odotusteni mukaan. Valvoin öitä, murehdin ja pähkäilin ihmisten sanomattomia odotuksia. Jo muutaman valmennuskerran jälkeen huomasin, miten paljon käytin voimavarojani toisten ihmisten odotusten ylittämiseen. Oivalluksesta lähti suunta kohti voimavarakeskeisempää työnteonmallia, jossa uskallan tehdä sen, minkä lupaan ja opin suuntaamaan huomioni olennaisiin asioihin epäolennaisten sijaan. Mikä parasta myös perhe-elämän ja työn yhteensovittaminen helpottui.

 

 

    Tuotepäällikkö, 42 v.

    “Akkojen puuhaa, ajattelin tälläisista valmennuksista aiemmin.

Ensin vaimo kävi Terhin valmennuksessa ja kuullessani siellä tapahtuneista asioista, päätin kokeilla. Työssäni tietoliikenneasentajana toimin ihan eri toimialalla, kuin missä kai valmennusta tavallisesti käytetään. Toistuvat yt-neuvottelukierrokset ja epävarmuus työn jatkumisesta saivat minut valmennukseen. 

Valmennuksen aikana Terhi teki kysymyksiä, kiperiä ja haastaviakin, joihin sain  todella miettiä vastauksia. Logiikkaani ajatella haastettiin ja se oli minulle todella oivalluttavaa. Harjoitukset auttoivat pohtimaan omaa rooliani vuorovaikutustilanteissa sekä kasvattivat itsetuntemusta. Suosittelen valmennusta myös miehille!

 

 

    Tietotekniikan asiantuntija, 49 v.

Vuosi takaperin loppunut työsuhde ahdisti. Tutkimme Terhin kanssa työnhakua estäviä ajattelumallejani ja havahduin. Olin leimannut mielessäni koko työelämän itselleni sopimattomaksi. Aloitimme työskentelyn vaihtoehtojen kanssa, teimme mm. mielikuva- ja toiminnallisia harjoituksia. Sain vastata kysymyksiin, joita en osannut ajatella olevan olemassakaan. Kiitos, nyt uskallan taas hakea töitä ja uskon itseeni!
Viestintäalan asiantuntija, 54 v.

“Esimiestyössäni päivittäiset vuorovaikutustilanteet vaihtelevat rekrytointihaastatteluista, sijaisten hankkimiseen, esimies-alais -keskusteluihin, palavereiden ja neuvotteluiden vetämiseen. Kaipasin tukea ajanhallintaan sekä työni selkeyttämiseen. Terhin kanssa kävimme läpi työni tärkeimmät tehtävät sekä sen, minkälaisin voimavaroin niistä parhaimmin selviän. Olen ikuisesti kiitollinen Terhille kipakoistakin kysymyksistä, tarkasta kuuntelusta sekä periksiantamattomuudesta muutosvalmennusprosessin aikana. Opin paljon itsestäni ja nyt jaksan työtäni paremmin.” – Esimies, opetuspuolelta, 45 v.