Työhyvinvointi

Valmentava mentorointi

Valmentava mentorointi

Valmentava mentorointi - Opas tehokkaaseen vuorovaikutukseen

  • Valmentava mentorointi on käytännönläheinen, konkreettinen ja napakasti koostettu kirja.
  • Suosittelen kirjaa nimestään huolimatta mentorien lisäksi coacheille, kouluttajille, valmentajille, työnohjaajille ja esimiehille. 
  • Valmentava mentorointi on kirja kaikille, jotka haluavat soveltaa valmentavaa ajattelu- ja toimintatapaa, kehittää itsensä johtamista, oman mielen ja tunteiden sekä vuorovaikutuksen osalta.
Kirjan kirjoittajat: Ristikangas, V, Ristikangas, M-R & Alatalo, M. Sivumäärä: 312 Kustantaja: Kauppakamari. Ilmestyi: 1/2021. Kuvaaja: Victoria Ristikangas

Vahvista ja kehitä rohkeasti vuorovaikutustasi

Valmentava mentorointi ojentaa käden kehittämisen, oppimisen ja oivaltamisen matkalle valmentavan ajattelu- ja toimintatavan ytimeen. Olet sitten mentoroinnin ensiaskeleita ottamassa, tai jo kokeneempi yrityskulttuurin kehittäjä.

Kirjaa lukemalla viisastuu ja lamppuja syttyy päänupissa. Mutta lopullisesti tieto muuntuu käytännön teoiksi ja toiminnaksi  muuttaen yritystä tai yksilöä harjoituksia tekemällä.

Tee se mitä tiedät.

Kirjaa tarjoaa 44 erilaista työkalua toimivampiin yhteistyö- ja vuorovaikutustilanteisiin.

Bonuksena kirjan liiteosiosta löytyy muun muassa GROW-mallista jalostettu valmentava Pilari-työkalu, jolla harjoittelemalla kuka tahansa pääsee paremman vuorovaikutustavan treenien alkuun. 

Hyvä vuorovaikutus palkitsee

Tässä pitkittyneessä pandemia-ajassa ja tällä sähellysten vuosikymmenellä 2020-luvulla työelämän vuorovaikutustilanteet kysyvät kärsivällisyyttä ja syvempiä ihmissuhdetaitoja kaikilta.

Hyvää vuorovaikutusta ympärilleen luova ei voi olla miettimättä, mitä sanoo ja miten.

Toista ihmistä ei ole varaa kuunnella puolella korvalla ja tehdä liian heppoisia tulkintoja tarkistamatta, mitä toinen oikeasti tarkoitti ja jäädä vain oman tulkinnan varaan siitä, mitä ymmärsi toisen ehkä tarkoittavan.

Nyt tarvitaan taitoa havainnoida sitä mitä havainnoi. Toinen ihminen on oikeasti kohdattava, kuultava ja nähtävä kokonaisena. Sellaisena kuin hän on, ei sellaisena kuin hänen tulisi toisen mielestä olla. Tämä kysyy mieleltä jo aikamoisia mielen taitoja. Kirjan käytännön esimerkkien ja vinkkien avulla voi rakentaa molempia osapuolia hyödyttävämpää luottamuksellista yhteistyösuhdetta, jossa oppimista tapahtuu molemmin puolin. Valmentavan mentoroinnin työkaluista pystyy ammentamaan uusia näkökulmia ja työkaluja niin esimies- kuin koulutus- tai ohjaustyötäkin tekevä.
5/5

Kirja-arvion kirjoitti

Terhi Mäkiniemi
Terhi Mäkiniemi, kouluttaja-toimittaja, coach

Terhi Mäkiniemellä on yli 12 vuoden kokemus coachaamisesta ja valmentamisesta. Mäkiniemi on vaikuttanut pitkään Suomen Coaching-yhdistyksessä akitiivijäsenenä, aluevastaavana ja varapuheenjohtajana.

Reilut 15 vuotta Mäkiniemi on kouluttanut työyhteisöissä muun muassa hyvinvointia, vuorovaikutus-, tiimityö- ja stressin selätystaitoja. Lisäksi Mäkiniemi toimittaa journalistisia artikkeleita, kolumneja, reportaaseja sekä kirja-arvioita.

Koulutukseltaan Terhi Mäkiniemi on tradenomi, ammatillinen aikuiskouluttaja AmO, NLP Trainer, kansainvälisesti sertifioitu coach IANLP, Systemic Business Coach, muutosvalmentaja ja sosiaalipanoraamakonsultti.

 

Tykkäsitkö tästä? Jaa vapaasti muillekin