CoachingKysymyksetMuutosvalmennusPsykologiaTiedeTyöhyvinvointiTyössä jaksaminenValmentava johtajuus

Systemic Business Coach®

Systemic Business Coach®

Tämä vuosi 2021 alkoi ammattitaitoa vahvistamalla coachingin osalta.  Tammikuussa nimittäin suoritin toisen  kansainvälisen coach-koulutukseni: Systemic Business Coach® -koulutuksen. Koulutus on kansainvälisen coaching-yhdistyksen International Coaching Federationin (ICF) hyväksymä koulutus ja mahdollistaa erillisen serfiointipolun ACC, MCC ja PCC-tasoille asti.  Aiempi kansainvälinen coach-koulutukseni on Coach IANLP

Systemic Business Coach® -koulutuksessa  rikastetaan ICF:n coaching-taitoja
systeemisen ajattelun tuomilla näkökulmilla.

 

Coachingista

Coaching-keskusteluissa fokus voi helposti ohjautua liiaksi yksilön omiin
kysymyksiin huomioimatta ympärillä olevaa kontekstia ja sen
vuorovaikutusverkostoa. Ympäröivän systeemin
ymmärtämiseksi koulutuksessa käytiin lävitse useita kiinnostavia
työkaluja, jotka keskittyivät siihen, miten esimerkiksi auttaa coachattavaa
hahmottamaan  itseä ja omaa vaikutusta ympäröivään
vuorovaikutussysteemiin.

 

Koulutus tarjoaa coach-opiskelijalle coachingin perustaitojen ja systeemisyysymmärryksen lisäksi tilaa ja aikaa pohtia omaa elämää, sen haasteita ja kehityskohteita. Coaching-koulutuksesta saa uutta näkökulmaa ajatteluun ja yksilöllisten muutosprosessien tukemiseen. 

 

Coaching mindset

Coaching on ennenkaikkea ajattelutapa ja mindset. Coachingin oppeja voi soveltaa kaikkiin kohtaamisiin, niin arjessa kuin työssä ja vaikka etävalmennusten toteuttamisessa.

Monille coach-koulutus on uusien oivallusten matka itsestä ja toisista, konkreettisten työkalujen testailua ja juurruttamista, sekä keinoja tehdä omaa työtään paremmin. 

Terhi Mäkiniemi
Terhi Mäkiniemi

Ensimmäisiä coaching-taitoja opiskellessa on hyvä saada tehdä käytännön konkreettisia harjoituksia ja oppia niiden kautta oikeaa asiakastyötä vaihtelevissa tilanteissa ja lukuisien eri teemojen alla.

 

Coachingissa coachin tiedot muuttuvat taidoiksi

Coachingissa pelkkä tekninen tieto tekemisestä ei harmillisesti riitä, vaan tarvitaan taitoa vuorovaikuttaa valmentavasti, arvostavasti ja ilmentää aitoa kiinnostusta sekä uteliaisuutta asiakkaan esille tuomiin aiheisiin ja teemoihin. Nämä voivat olla mitä tahansa ja siksi oikeat tilanteet valmistavat ja kasvattavat coachia parhaimmin. 

Itse olen kerryttänyt coaching-taitoja 13 vuoden aikana kymmenissä aidossa asiakastilanteissa, eikä oppiminen lopu ikinä. 

Coachina toimiessa oman coach-mindsetin jatkuva kehittäminen ja itsetuntemuksen sekä reflektointitaidon syventäminen merkitsevät. Minullakin on oma henkilökohtainen coach, työnohjaaja ja tarvittaessa käytän psykoterapeutin palveluita oman henkisen hyvinvointini tukena. 

Keitä olen coachannut?

 • Asiantuntijoita
 • Esimiehiä
 • Koulutuspäälliköitä
 • Viestintähenkilöitä
 • Tiimin vetäjiä
 • Työnohjaajia
 • Fysioterapeutteja
 • Yrittäjiä
 • Psykoterapeutteja
 • Valmentajia
 • Coacheja
 • Kirjailijoita
 • Opettajia
 • Kouluttajia
 • Ihmisiä

Sopiiko coaching minulle?

Toisinaan coachina haastan esimerkiksi kysymyksin, tai osallistavin harjoituksin tutkimaan tarkemmin haasteena olevaa asiaa.

Milloin kannattaa hankkia coach?

Katso video

Mitä coachingissa olleet tuumaavat Terhistä coachina

Katso coaching-referenssejä

5/5

CoCo, eli coachin coaching selkeyttää coachin työtä

"Valmentajakin tarvitsee välillä valmennusta.

Otin yhteyttä Terhiin, kun kaipasin hyvää pallotteluseinää ja ajatusteni todellista haastajaa.

Terhin kanssa coaching tuntuu turvalliselta ja tiedän, joka kerta olevani taitavan, sekä osaavan coachin kanssa tekemisissä.

Suosittelen lämpimästi Terhiä coachiksi kenelle tahansa itsensä todellisesta kehittämisestä kiinnostuneelle aiheesta kuin aiheesta."

Terapeutin coaching tuottaa työhyvinvointia

Olen ollut Terhin coachattavana vuoden verran. Terhi on tarkka kuuntelija ja hänellä on monipuolisia menetelmiä työkalupakissaan. Hän osaa hyödyntää niitä luovasti ja asiakaslähtöisesti, huomioiden asiakkaan senhetkiset voimavarat. Ja mikä hienointa, etäisyys ei ole ongelma - Terhin coaching toimii menestyksellisesti vaikka Skypen kautta.

Coach Terhi Mäkiniemi

 • Terhi Mäkiniemellä on yli 13 vuoden kokemus coachaamisesta ja valmentamisesta.
 • Reilut 16 vuotta Mäkiniemi on kouluttanut työyhteisöissä muun muassa oman mielen johtamista, asiakaspalvelua, myyntiä, markkinointia,  työhyvinvointia, vuorovaikutus-, tiimityö- ja stressin selätystaitoja.
 • Koulutukseltaan Mäkiniemi on tradenomi, ammatillinen opettaja (AmO), NLP Trainer, systemic business coach,  coach IANLP, muutosvalmentaja ja sosiaalipanoraamakonsultti.

Usein kuultu palaute coachingista:”Sä oikeasti sait mun ajatusradoissa nykäyksiä aikaan”, ”wow, tälläistä ratkaisua en edes tiennyt osaavani ajatella, kuin nyt”, “sä oot niin läsnä tässä“. 

”Terhin coachauksissa tuntuu ihmisläheinen ja asiakaslähtöinen työote, jossa coachattavat pääsevät todella kehittämään itseään arvostavassa hengessä.”

coaching vapauttaa myyjan voimavaroja
Oletko valmis kehittymään uudelle tasolle toiminnassasi?
Tykkäsitkö tästä? Jaa vapaasti muillekin