Työhyvinvointi

Anna aivoille työrauha

Kuuntelin tällä viikolla  MTV:n Uutisaamusta keskustelun, jossa professori, aivotutkija, Minna Huotilainen Helsingin yliopistosta ja Aivoliitto ry:n toiminnanjohtaja Mika Pyykkö keskustelivat  aivoterveydestä ja tämän ajan työn aiheuttamasta kuormituksesta aivoille.

Minna Huotilainen puhui siitä, miten nykyinen työ on monien aivoille liian rankkaa. Kun aivot kuumenevat ja käyvät kierroksilla jo päivällä töissä,  aivojen kierroksia on haastavaa laskea töiden jälkeen vapaa-ajalla, minkä johdosta moni saattaa pudota vapaa-ajalla ”suoriteloukkuun”. 

Jos työpäivän jälkeen aivoille tulvii tietoa vielä vapaa-ajallakin, niillä on kerrassaan paljon informaatiota prosessoitavaksi. 

Mon ei ehkä tiedosta, miten kaikki informaatio kuormittaa aivoja ja vie  niiltä energiaa. Kaikki mitä myös kuulet, näet, tunnet, haistat ja maistat.

 

Hellitä, annat aivoille samalla aikaa käsitellä tietoa!

Aivot kaipaavat lepohetkiä. Erityisen haasteellisena Minna Huotilainen näki asiantuntijatyön yhdistämisen asiakaspalvelutyöhön. Jatkuvat keskeytykset, kuten  puhelinsoitot, sähköpostiviestit ja asiakaspalvelukanavien seuraaminen eivät sovi vaativaa keskittymistä kysyvään asiantuntijatyöhön.

Mika Pyykkö puolestaan kertoi, miten yleinen tietämys aivoihin liittyvistä asioista on kasvanut ja tutkimuksissa on huomattu, etteivät ihmisten aivot saa riittävästi lepoa, koska aivoille ei anneta yksinkertaisesti riittävästi lepo- ja palautumisaikaa.

Pyykkö kertoi myös siitä, miten kahdeksan kymmenestä aivoverenkiertohäiriöstä olisi ehkäistävissä.

Rentoudu - Rauhoita aivoja ja lasket kierroksia

Alla olevalta videolta voit tehdä kanssani muutaman minuutin maadoittavan rentoutusharjoituksen ja laskeutua jo rauhallisemmin mielin viikonloppuun.

Voi hyvin! Ota rohkeasti yhteyttä, kun kaipaat tiimille tai työyhteisölle koulutusta rauhoittumisen, rentoutumisen tai itsensä johtamisen eri teemoista.

Räätälöidään teille parhaimmin sopiva koulutuspaketti ja lisätään työntekijöidenne hyvinvointia.

Tykkäsitkö tästä? Jaa vapaasti muillekin